Nieuwsarchief

Eerder verschenen nieuwsbrieven van Stichting Khushi Kids Nederland:

Eerder verschenen nieuwsbrieven van Khushi Kids Charitable Society (India):


Overig nieuws:

Maart 2020 - Violenactie Soroptimistclub Raalte Nijverdal voor Khushi Kids
Wij zijn zeer verheugd met de ontvangst van de opbrengst van de violenactie van de Soroptimistenclub Raalte Nijverdal! Lees meer

Maart 2020 - Soroptimistenclub Apeldoorn
Het film evenement van Soroptimistenclub Apeldoorn is helaas afgelast vanwege corona. Desondanks hebben we toch een fantastisch bedrag mogen ontvangen!


Corona updates:

Juli 2020

De versoepeling van de lockdown in India is begin juni in gang gezet. Dit betekent dat de scholen zich kunnen gaan voorbereiden om weer open te gaan en het dagelijkse leven weer langzaam op gang komt. De komende tijd zal ook duidelijker worden hoe groot de economische impact van de lockdown is geweest.
Vanuit Nederland hebben wij intensief contact met onze projectmanager in Rishikesh over het welzijn van de Khusi Kids en hun families.

April 2020

In India is er sinds 24 maart sprake van een ‘lockdown’ vanwege het coronavirus, met helaas schrijnende gevolgen. In India is het verboden om naar buiten te gaan, met uitzondering van een paar uur in de ochtend, bedoeld om boodschappen te doen. Dit betekent dat veel gezinnen van onze Khushi Kids thuis zitten zonder enige inkomsten met als gevolg dat sommige families niet aan eten kunnen komen. Waar er normaal gesproken armoede heerst, maar nog wel sprake is van enige vorm van zelfredzaamheid, zijn deze gezinnen nu kansloos. Op dit moment kunnen wij de ruim 400 kinderen niet de dagelijkse warme maaltijd geven omdat ook de school dicht is. Echter het geld dat wij daar nu mee uitsparen is niet voldoende om de kinderen en hun gezinnen te ondersteunen in deze lastige situatie. Ondertussen lopen onze vaste lasten gewoon door.

Toen wij doorkregen dat er gezinnen zijn die letterlijk niets te eten hebben, zijn we direct in actie gekomen. Kapil, onze project manager heeft een goed inzicht om welke gezinnen het precies gaat (op dit moment circa 100 families). Tevens is met de leveranciers afgesproken dat wij uitstel van betaling krijgen gedurende de ‘lockdown’ en dat zij ons helpen om voedselpakketten te maken. De eerste pakketten zijn inmiddels verstrekt. Kapil is verantwoordelijk voor de logistiek omtrent de voedselpakketten. Deze worden door vrijwilligers onder toezicht van de politie bezorgd bij specifieke gezinnen.